AinMaisarah di Singapura : Bahagian I

You may also like...

20 Responses

  1. wa…
    amat berbaloi..
    harga yang biasa, namun infrastukturnya sungguh… (erm.. ape nak cakap ek??)
    sungguh best!!!
    (ha~~ thats the one)
    sure lagi bersemangat Kak Ain nak menulis lepas nie kan??
    mungkin, boleh dapat ilham juga..
    wa…
    terpegun sungguh

  2. p/s: cannot understand why the FIJI water is so expensive one..
    macam Kak Ain cakap, rasanya macam air biasa jer kan??
    huh..
    still cannot understand

  3. Anonymous says:

    best nye kak ain dpt pergi singapore!
    saye pernah pergi…tapi sekali aje.
    kwn skolah saye dah 3 kali pergi.
    seronok tak pergi singapore?
    gi shopping tak?
    beli barang ape?

    yg banyak bertanye,
    SHAIKHA

  4. hanis aqilah says:

    Salam Kak Ain ,

    Lama Kak Ain menyepi , rupanya caj internet mahal di sana.
    Terubat hati Hanis melihat gambar di Singapura.
    Hanis belum pernah ke Sinagpura lagi.
    Teringin pulak 😀

    Semoga selamat menulis , tulis banyakbanyak tau Kak Ain , ngee 🙂
    dan selamat pulang .

  5. fazlin says:

    salam kak ain..
    besnya kak ain…
    dpt pi singapore..
    fazlin x pernag pergi pon lg…

  6. Hai Kak Ain.
    Ingat saya lagi tak?Tak ingat pun tak pe..
    (yg layout teddy bear kat blog saya tu..)

    Sebenarnya,rindu kat Kak Ain..
    Ni kira 2in1 kan?
    Kerja+holiday=tetap ke Singapura.
    Saya suka pergi hotel.
    Tapi,yang takutnya bila nak mandi.
    Takut tiba-tiba pintu tak boleh nak buka.
    Mahalnya caj internet.
    sAYA tak pernah pergi Starbucks.Tempat apa tu Kak AIn?
    Kalau ada masa terangkanlah ya?
    Air FIJI?
    FIJI tu pula apa?
    Tak penah dengar.
    Semoga rindu ini berkurangan dengan entri2 azkan datang KAK aIN.

    nota:Kak Ain masih nampak cantik.

  7. hebatnya hotel tu.
    lagi best dapat jejak kaki ke kota singa.
    dah 17 tahun pun sekalipun tak pernah ke sana
    lagi sedih, johor pun tak pernah pergi.
    huhu

    agaknya satu hari nanti bila kak ain nak bawak saya ke sana?
    ehehehehe :PPP

  8. FaRah says:

    salam kak ain..
    minggu lepas Farah ke Singapura di Orchad Road. Farah tidur di hotel..apa namanya ye? lupela.. seronok shopping kat situ. bilik die pon besar macam kak ain punye bilik tu tapi lain sikit design die. kitorang shopping sampai tak ingat dunia..mula2 mase dalm kapal terbang kitorang adik beradik termasuk mama Farah dah berjanji dengan papa yang takkan shopping lama2 kat situ. lagipun papa pergi untuk urusan kerja..tapi, bile dah sampai situ, mata kami bengkak serta terbeliak memandang barang2. semuanya kami sapu. nasib baik papa tak marah. Mama selalu kata kat papa “alah..sekali-sekala pergi singapore..takkan tak boleh kot..brg2 ni boleh buat kenangan kat sana..”papa pon malas nak ckp ape2 biarkan je la..moga2 kak ain dapat ilham yang banyak di singapore ya..

    p/s: air tu mama farah kata, mahal sebab punca air tu susah nak cari..tapi air die macam air tapis kat rumah farah jugak..sama je

  9. imah ammran says:

    salam kak ain
    wah…seronoknye…
    kalaulah saya boleh ke singapore….
    takpe…lain kali kak ain bwk saya sekali…hehehehe…

  10. najwaamira says:

    Salam kak Ain,

    Kak Ain tinggal di hotel Ritz Carlton?Saya pun pernah tinggal di hotel itu!!!

    Hotelnya memang cantikkan?Kak Ain naik x Eye On Singapore?Kalau x naik pun x pe,sbb saya rasa sama je dgn Eye On Malaysia.

    Haritu,saya tinggal di hotel Ritz Carlton,saya mcm x nak keluar je dari hotel!!!Seronok berendam dlm bath tub yg besar tu…Huhu..

    Garam Spa tu memang baik untuk kulit kak Ain…Mama saya pun selalu guna garam jenis tu…Wangi pun ya…

    Air FIJI tu mahal sebab ia adalah air gunung…Sebab tu mahal…Masa saya pergi Switzerland,harga air begitu 1 Euro.1 Euro sama dgn berapa??Sama dengan RM8..Itupun dah mahal…..

    p/s:BAgitahu cpt2 perkembangan kak Ain tentang garam tu ya!!!KAk AIn masih di Singapura ke?

  11. najwaamira says:

    Air gunung tu dari gunung oversea seperti Switzerland…Airnya memang tulus suci+fresh…

    KAk Ain,nanti kak Ain ambillah gambar kak Ain beli apa kat Orchard Road…Belilah handbag Guess ke?Saya selalu beli brg2 hiasan+beg di sana…

  12. puteri says:

    wah!!!!!!!!bestnye kak ain…yg garam spa tu kan …kak ain bungkus la untuk saya…hehehe…blh sy buat spa kat umah….mesti selesa….hmm…toilet tu …kak ain baik2 tau…nanti org skodeng!!!

  13. sara imanina says:

    Salam,

    wah, bestnya kak ain pergi singapore.

    kak ain jarang masukkan entri sekarang ni pun sara tak kisah, sebab sara sibuk lah sekarang ni. so, jarang-jarang sara buka page kak ain..

    tapi harapnya bila menjelan cuti sekolah panjang, janganlah hampakan sara yang tiap-tiap harri cek buka page kak ain pulak eh ??

    hehe.. kak ain takde apa-apa ker untuk sara ?

    ohh, ain gunung ker mira. patutlah. tapi Sara pernah minum air gunung yang tak mahal punya. free jer. hekhek…

    tu air gunung pergi ambil satu tong sendiri. so takdelah mahal sangat kan. hohoh

  14. emm…salam kkAinMaisarah.. di sni fara nk bg satu cadangan yg amat bernas lg baik….:D…fara rse laa kan..stiap kali kkAinMaisarah melancong pi m2 pownn, akk beli laa somthing 4 ahli kelab teman tapi mesra..pastuh anta kat alamat umah…best nyerr.

  15. Nurul says:

    Hi!!
    Saya peminat Kak AIn…Saya ada beberapa koleksi buku Kak Ain..

    Btw,Kak AIn di Singapura??Saya tinggal di Singapura.Saya selalu ke Johor untuk membeli buku Kak Ain…

  16. natasha says:

    Salam kk ain

    wah seronoknya…nant tasha nak ajak papala…..cntiknye bilik dia…tasha org jb tp x prnh ke singapura….

  17. farah_hanum says:

    salam kak ain…..
    erm….cantik jugak kak ain punya bilik tu….saye tak pernah pergi Singapura ayah tak pernah bawa….saye rasa kan….air FIJI tu…mesti ade keistimewaan die….ok sini je…nak tulis…harap-harap kak ain berkeadaan ok di sana…good luck!!!

    wassallam….
    farah_hanum.

  18. Salam utk K ain,Sara Imanina, and semua..
    Sara kata air dari gunung ek?
    Kalau air dari gunung tu air sungai .. tapi kan sekarang sungai kita dah tercemar? kihkih…

    anyway, alya pernah pi jugak singapore.. tapi tak beli papew langsung. harga dia 2 kali ganda dari harga malaysia.

    Harga hotel dia pula sama dengan boleh tidoq 8 hari di malaysia.
    padahal takdew la besar sangat bilek dia.. rasanya pasal dia ada swimming pool kot.. ermm..

    dahla diorang kedekut air..
    eeeeeeeeeeeeee..
    geram.. wahaha..

    kalau nak tau harga singapore kan, duit singapore tu kali ngan 2.3 baru dapat harga malaysia.

    eye on singapore tu alya pernah tengok tapi tak naik lagi pasal time alya pi tu dok ada construction .. nasib nasib…

    pastu kat singaproe cuaca dia asek hujan.. takdew la sejuk sangat.. and lagi satu, kalau NAK PI RESTORAN, LEBIH BAIK ORDER 1 SAHAJA NASI GORENG OR NASI BRIYANI PASAL DIORANG SELALU BAGI SATU PINGGAN BESAR!!! hehehe…

    k lah salam..

  19. nuha says:

    wah kemas nyer ek best lak tuh sayer ske g singapore best kan kk ain pnh g restoran donat J,Co x sayaer pnah sdp donat die dah byk kali dah kkk sayer blikan j.co tuh.

    salam…..
    nuha

  20. ecah95 says:

    Kak Ain,
    Wow! Bestnyee bilik tu!
    Besar dan luas.
    Saya selalu ke singapore, tapi tidur rumah sedara.

Leave a Reply to Nurul Cancel reply