Tenangnya di Banjaran Titiwangsa

You may also like...

19 Responses

  1. Salam kak ain,

    Wah! macam tu ke kalau kite nak dapat idea untuk menulis??bestnye sebab nanti boleh jalan2 huhuhu:D

    Tak pe2….Kak ain punye novel best2 semua!!:):)Semoga kak ain dapat idea yang best!!!!!

    wasalam,
    ~dayah~:P

  2. Anonymous says:

    Salam Kak Ain,

    Kesian Kak Ain kita.Banyak tanggungjawabnya.Kak Ain dah pergi seluruh negeri kat Malaysia ker?
    Tak pelah usaha Kak Ain tu berbaloi jugak kan.
    Semua orang suka buku Kak Ain.

    Irah aka Zafirah

  3. salam kak ain!
    terlebih dahulu anis nak minta maaf dekat kakain sebab anis x dapat hadir di MPH hari tu…
    wah!besarnya tanggunjawab kak ain sebesar JUSCO EON tu…..
    fulamak!rajinnya kak ain ni menulis sehari kira-kira 20 mukasurat kalau anis dah pengsan dah sebelum menulis(hehe)..x apelah kak ain ..dah namanya penulis mesti kena rajin menarikan jari-jemari tu…~hidup perlu diteruskan~
    kak ain ,jangan terlampau stress ye nanti kak ain sakit karang susah cik abang nanti merawat kak ain..Kak ain ambillah cuti sekali-sekala untuk merehatkan minda…(ceh!dah macam pakar penasihat pulak)
    Bertuahnya cik abang dapat isteri mcm kak ain ni yang baik,rajin,cantik,peneman setia di kala susah n x lupa kepada suami yg tersayang..
    Untungnya dapat anak mcm kak ain ni yang mengambil berat hal ibu-bapa dan bertanggungjawab ke atas keluarga..sejuk perut mak kakain mengandungkan kak ain ..

    wah!anis dah merapu ni …baik anis cau dulu ….

    assalammualaikum

  4. ALyA WoNdErS says:

    Wah, kalau macam ini, Kak Ain kita ni dah jadi Super Woman lah, sehari taip 15 muka surat. Kita semua ini yang masuk pertandingan menulis cerpen hari raya, mahau siapkan 6-8 mukasurat pun berhari-hari !!!

    Cuba bayangkan, menjadi penulis sehari 15 mukasurat!!!!
    Wah,wah. Memang lengoh lah jari tangan dibuatnya Kak Ain.

    Keputusan pemenang cerpen hari raya dah dimumumkan Kak Ain. 😀
    Teruja sangat!

  5. aini says:

    salam k.ain..

    terlebih dahulu kite nak mintak maaf coz x dtg ari tu..

    memang rugi rasenye..

    owh..baru kite tau mcm tu rupenye tanggungjwb seorang writer..
    sabo je le..
    nak bejaye cm tu la kan?

    lg pun mmg berbaloi akk buat sume tu..
    bk akk best2 belaka..

    wassalam..

  6. ainzz says:

    la!!
    cian kak ain…
    sabo je la…
    tapi bebaloi tau kak ain jadi penulis…
    buku2 kak ain semua popular…
    so,ceria2 la…selalu…
    oye…kak ain dah dpt dah yg comment buku “aku mahu ke new york”??

  7. mia says:

    dear kak ain,
    tiada perancangan nk tmbah ahli keluarga ke?
    hehe..
    boleh peminat2 kak ain dpt adik angkat baru..

  8. FaRah says:

    salam kak ain,
    sebenarnya, entri kak ain kali ini mengecurkan cita-cita saya yg ingin menjadi penulis. Penat sangat ya? susahnya.tapi, saya tetap nak kejar cita-cita tu. Sbab? nak jadi macam Kak AIn, popular, dan bnyk idea..

    Kak Ain, sabar ye! Saya sentiasa doakan Kak Ain jadi terkenal. Nampaknya, doa saya sekarang dah dimakbuklan. Sekarang kan Kak Ain dah popular dan terkenal.

    Kak Ain, nama adik Akak tu ape? beruntungnya dia dapat kakak macam Kak aIN Ni.. Baik.. pandai da banyak idea.. beruntungnya dia…

    saya pernah juga kadang-kadang terasa hati apabila Kak Ain tak membalas komen..namaun, saya sentiasa mengajar diri supaya tak berkecil hati kerana keadaan kak ain yg sibuk dan akak juga seorg manusia biasa seperti saya kan? Tal mengapa, Saya faham keadaan Kak Ain.

    Eh, terpanjang pulak..sampai di sini sahaja ya….

    salam lenguh tangan,
    Farah

  9. FaRah says:

    kak ain..lagi satu ye..buku Aku Mahu ke New York tu ada jual mcm buku2 yg lain x?

  10. najwaamira says:

    Tugas kak Ain hampir sama dgn Mama saya..Xde maid,selalu menaip,siapkan proposal itu dan ini..

    Hmm,saya dan rakan2 masih bertuah kerana menjadi seorang pelajar sbb tugasnya belajar,belajar,belajar..

    Ada juga tggjwb kepada Allah,ibu bapa,keluarga..

    Adik akk sama dgn sya!Namanya siapa?

    p/s:Keputusan PTS cerpen dah keluar.Nampaknya,karya Mira,Sara,Alya,akn keluar bersama2 dgn karya kak Ain.Teruja!

  11. ALyA WoNdErS says:

    Betul tu Mira!!
    Hehe, Sama-sama terujalah Mira kita ni. Hehe

  12. ala tomei says:

    cian kak ain sila rujuk mph midvalley bahagin 3 untuk keatahui sambungan komen dari ala tomei

  13. AinMaisarah says:

    Salam Dayah,
    Setiap penulis ada cara berbeza nak dapatkan idea. Kak Ain selalunya menulis plot sahaja ketika berjalan-jalan. Contohnya cerita IMPIANA II, seluruh plot cerita disiapkan ketika di Singapura. Balik KL baru mulakan proses penulisan.

    Salam Irah,
    Kak Ain belum pernah sampai ke Sabah dan Sarawak. Tapi kata Cik Abang, hujung tahun ni InsyaAllah kami ke sana bagi menghadiri program latihan promoter. Jadi atau tidak, nanti Kak Ain akan beritahu perkembangan lanjut di sini ye.

    Salam Anis,
    Lamanya tak dengar khabar? Anis sibuk dengan pelajaran ye? Apapun, terima kasih kerana sudi menjenguk di sini. Menulis 20 mukasurat memang boleh pengsan dan termuntah-muntah. Tapi pada masa yang sama, Kak Ain selalu bandingkan diri Kak Ain dengan pekerja-pekerja kontrak. Mereka bekerja membanting tulang. Kak Ain hanya membanting jari-jemari sahaja =D Itu membuatkan Kak Ain bersyukur menjadi penulis.

    Salam Alya,
    Kak Ain nak ucapkan tahniah kerana cerpen Alya terpilih! Wah! Ini sudah menunjukkan petanda awal Alya boleh berjaya sebagai penulis suatu hari nanti. Kak Ain tumpang gembira! =D Simpan RM50 duit raya baik-baik!

    Salam Aini,
    Kak Ain faham Aini jauh di KKB. Ada rezeki nanti kita jumpa di PWTC tahun depan ye! Ketika Pesta Buku tu, InsyaAllah Kak Ain akan adakan gathering sekali lagi. Jangan risau, Kak Ain akan beritahu Aini nanti.

    Dear Ainz,
    Kak Ain sudah terima komen Ainz. Terima kasih juga kerana letakkan gambar kita berdua di laman Friendster. Kak Ain sangat menghargainya! =D Kak Ain belum sempat membalas e-mel Ainz… InsyaAllah hujung minggu ni ye.

    Dear Mia,
    InsyaAllah memang ada rancangan menambah ahli keluarga. Kak Ain nak ke umrah dulu kalau boleh. Dalam tahun depan… tunggulah kemunculan AinMaisarah Junior! =D Doakan ye!

    Dear Farah,
    Janganlah terasa hati bila Kak Ain tak balas komen. Kak Ain harap para pembaca faham bahawa Kak Ain ada fokus dan tanggungjawab terhadap penulisan novel. Itu yang paling penting. Para pembaca tentu mahu Kak Ain siapkan novel baru. Bila ada kelapangan baru boleh membalas e-mel dan mesej pembaca pula. Kak Ain harap Farah teruskan cita-cita nak jadi penulis kerana Kak Ain lihat gaya penulisan Farah ini memang ada potensi. Tentang buku Aku Mahu ke New York, ia akan dijual seperti buku-buku lain di Rumah Pink ini. InsyaAllah keluar bulan Oktober 2008. Mesti dapatkan ye! =D

    Dear Najwa,
    Itulah kehidupan menjadi orang dewasa. Memang banyak cabaran, tuntutan dan tanggungjawab. Bukan kebebasan semata-mata. Oh, ya! Kak Ain juga ingin ucapkan tahniah kepada Najwa kerana cerpen terpilih antara 20 pemenang! Teruskan usaha! =D

    Dear Alatomei,
    Terima kasih sebab memahami situasi Kak Ain =D Terima kasih juga kerana datang ke MPH Mid Valley tempohari. Baru Kak Ain tahu yang Alatomei inilah Fadhilah! Kenapa tak beritahu Kak Ain awal-awal? Sekejap lagi Kak Ain komen di entri yang satu lagi ye. Boleh berikan Kak Ain e-mel Alatomei? Thanks dear!

    Salam Sayang,
    AinMaisarah

  14. hanis aqilah says:

    Salam Kak Ain ,

    Hanis pun teringin nak bertapa di Banjaran Titiwangsa.
    Lagi seronok , kalau sorang sorang.
    Damainya menikmati keindahan alam.

    Hanis kagum sangat dengan semangat seorang ibu mahupun isteri.
    Bagaimanalah rasanya membuat kerja yang sama setiap hari ?
    Apapun , Hanis harap Kak Ain sentiasa dikurniakan idea2 menarik untuk diceritakan dalam novel akan datang 🙂

    p/s: panjang pulak cmmnt Hanis kali ni kan? 🙂

  15. ala tomei says:

    kak ain ni lah email ala tomei [email protected]
    agak agaknyer hadiah aper kk ain akan bagi yerrr eeemmmmm

  16. kak sha says:

    Assalamualaikum wbt ain..lama sangat tak dgr citer ain, akak jenguk la kat sini..sbb akk tau ain mesti akan update kat sini..ehe..

    Tahniah!akak rasa ain seorg yg sangat berjaya..tadi akak saje taip nama ain maisarah dlm youtube,waaa,byknye video ain..

    tapi kan..ain nampak tembam la..hehee..jgn mare..ke dah ade isi balik nih?

    anyway, wishing u all the best ..akak doakan semoga segalanya berjalan dengan lancar bg ain..tiba2 rindu nak dgr suara ain tadi..so dpt la dgr suara yg comel tu dlm youtube..ehehe..
    take care

  17. aini says:

    salam k.ain

    x2ally time tu kite ade dkt umah kakak kat kelana jaya..

    dekat je ngan kl

    that’s y frust ni..hehehe..

    ade perancngan tambah ahli keluarga?
    bagos2!!

    bole dpt anak buah angkat..hahaha..

  18. Nurul says:

    salam kak ain,

    lama tak menulis pada kak ain. rindu pula rasanya. kali ni, saya berpeluang membaca diari kehidupan kak ain sebagai seorang penulis terkenal yang disegani oleh ramai pembaca-pembaca cilik dan remaja kini.

    sudah lam tak bertanya, hari ni timbul pula soalan di benak fikiran saya. kak ain, boleh tak saya membeli set novelcomel edisi khas(berbalut)? masih dijual ke tak? kalau ada berapa ye? saya dan rakan saya ingin membeli khas untuk selepas PMR untuk bertukar-tukar hadiah (idea kami berdua). lagipun kami ni fan besar kak ain… hehehe….

    baiklah kak ain. sampai disini sahaja ye coretan ‘indah’ lagi ‘menarik’ ini(yelah tu).

    salam sayang daripada saya dan Nora,

    Nurul and Nora

  19. isnaniiby says:

    kak ain..
    bru nie sy dh bli suma edisi bku2 kak ain.
    tpi syng bru bca skit psl
    aku mahu teman tapi mesra beg2 yg mengandungi buku2 2 kna curi kat sogo coz tym 2 ronda2 sblm blk labuan…

Leave a Reply to ala tomei Cancel reply